Markaların yeni proje ve tecrübelerini paylaştığı zirveye Bronz Sponsor olarak destek veren Universal Robots, gerçekleşen zirvede cobot’ların otomotiv sektöründeki rekabet avantajları ve kullanım alanlarını ziyaretçilere aktardı.

Bu yıl 20 Eylül’de 9.’su düzenlenen Dünya Otomotiv Konferansı’nda (WAC- World Automotive Conference), Türkiye’den ve dünyadan otomotiv sektörüyle ilgili en güncel gelişmeler masaya yatırıldı. Otomotivin yanı sıra robot ve Endüstri 4.0 sektörünün temsilcilerini bir araya getiren konferansa, dünya devi otomotiv markaları, sektöre yön veren ana üretici ve tedarikçi firmalar, kamu kuruluşları ve STK’lar katıldı. 

Toyota Hilux 2 yıldır üst üste segmentinin lideri Toyota Hilux 2 yıldır üst üste segmentinin lideri

universal robots_2 “Cobot teknolojisi ile yeni nesil sayısız avantaj”

Otomotiv sektörünün lider isimleri ile düzenlenen uluslararası platforma Bronz Sponsor olarak destek verdiklerini kaydeden Universal Robots Türkiye & MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, Universal Robots olarak sektörün mobilite, elektrikli araçlara geçiş, dijital dönüşüm sürecine sundukları katkıları ve bu doğrultudaki çalışmalarını aktardı.

Kandan Özgür Gök konuşmasında özetle şunları anlattı: “Otonom araçlarla dakikalar içerisinde entegre edilebilen cobot’lar, üretim tesisinde gerek aracın batarya hazırlama ve ön operasyonları, gerekse konvansiyonel yöntemler ile çalışan istasyonlara parça besleme ve konvansiyonel robotlarla otomatize edilemeyen hatların dönüşümünde katma değer sağlıyor. Ayrıca cobot teknolojisinin geldiği son noktada, mobil araçlarla entegrasyon, DC OEM kabin, G-code işleme özelliği, kumandasız programlama gibi birçok sayısız avantaj da sunuluyor. Biz de tüm bu yeniliklerle birlikte Dünya Otomotiv Konferansı’nda ziyaretçilere cobot’ların otomotiv sektöründeki rekabet avantajlarını ve kullanım alanlarını aktardık.”

Universal Robots hakkında...

Merkezi Danimarka’da olan 2005’te kurulan Universal Robots; kolaboratif robot ya da cobot olarak adlandırılan, hafif ve esnek robot kollarıyla endüstriyel robotiği yeniden keşfetmiştir. UR3, UR3e, UR5, UR5e ve UR10, UR10e, UR16e, UR20 olarak farklı erişim ve taşıma kapasitesiyle CB ve e-Series olarak 2 seri mevcuttur.

Universal Robots, dünyanın 50’den fazla ülkesinde kurulu 55.000 cobot ile %60 pazar payına sahiptir. Teradyne Inc.'in bir parçası olan şirketin merkezi Danimarka, Odense'de olup Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Türkiye, Çin, Hindistan, Singapur, Güney Kore ve Meksika’da bulunan bölge ofisleri, dünya çapında yaklaşık 800+ distribütör ve sistem entegratörü ile faaliyet göstermektedir.

Kolay programlama, hızlı kurulum, esnek konumlandırma ve uygulama, iş birliğine dayalı, herhangi bir güvenlik bariyeri olmadan insan ile beraber çalışmaya uygun yapısıyla (risk değerlendirmesine bağlıdır) kullanıcılara avantaj sağlayan Universal Robots, enerji verimliliği ve dar alanda çalışabilme özellikleriyle işletmelerin maliyetlerini azaltmaktır. Kolaboratif robotlarda standartları belirleyen Universal Robots, robot teknolojisinin Nobel’i sayılan Engelberger Ödülü’nün de sahibi olmuştur.